Kawowe masło z solonych nerkowców!

Cześć Globetrotterzy 🙂

Co powiecie na alternatywę dla masła orzechowego?

Dzisiaj mam dla Was przepis na kawowe masło z solonych nerkowców 🙂

Do przygotowania małego słoiczka potrzebujemy:

  • 3/4 szklanki solonych nerkowców
  • 1,5 łyżeczki ziaren kawy
  • 1 łyżeczkę ekstraktu z prawdziwej wanilii

W blenderze kielichowych umieszczamy nerkowce oraz ziarna kawy.

Blendujemy do momentu aż powstanie gładka masa.

Na sam koniec wlewamy ekstrakt waniliowy i blendujemy przez minutę.

Gotowe masło przekładamy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce.

Masło wykorzytujemy do deserów, placków śniadaniowych, omletów, owsianek, jogurtów oraz na kanapkach w połączeniu z dżemem 🙂

596FEA39-1576-405F-97B3-AA0DF7FE3894

SMACZNEGO 🙂

Redhead Globetrotter.

Dodaj komentarz